maandag 22 maart 2010

vrijdag - interview

Dag vriendjes,

Bij deze mijn verslagje van vrijdag... Iets later, maar het is er.
Vrijdag hebben we in het tweede leerjaar een lesje 'handenarbeid' (beeld) gegeven rond het thema Pasen. Samen met hen hebben we een paashaas gemaakt, een soort trekpop. Donderdag hadden we de klas al helemaal in de Paas sfeer gebracht en de kinderen vonden het echt super! Alles verliep heel goed, stap voor stap en de resultaten waren er. De hazen waren heel verschillend, van heel kleurrijk naar sober en van zeer fijn en nauwkeurig tot hevig. Het is opvallend dat je in zulke werkjes een stukje van de persoonlijkheid van het kind kan waarnemen.

In het vijfde leerjaar hebben we een jeugdjournaal gemaakt. We hebben van de kinderen een interview afgenomen dat ook zal gebruikt worden voor onze film. Dit alles hadden we wat ingekleed binnen het thema dat aansluit bij hun belevingswereld 'het jeugdjournaal'. De lln kregen vragen van hoe ze het hebben ervaren dat er stagiaires waren, wat ze leuk vonden, wat ze hebben geleerd, wat ze van België weten,...
Het was voor ons ook heel fijn al de antwoorden van de kinderen te horen.

Tussen de bedrijven door werd er van ons ook een interview afgenomen. Dit zal later op internet te vinden zijn. Het is voornamelijk bedoeld voor VVOB en tevens ook om buitenlandse stage te promoten.

Het was een zware, maar fijne dag. Tijd dus een zalig weekend in te gaan!

Dikke zoen X

Geen opmerkingen:

Een reactie posten